Vandoorne na uitdagende race in Canada: “Hopelijk snel een betere motor”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte na een uitdagende race als veertiende tijdens de GP van Canada. Vandoorne kon met de Honda-motor in zijn McLaren geen vuist maken tegenover de andere wagens en hoopt dat er snel verbeteringen komen voor de motor.

De Honda-motor blijft het grote probleem bij McLaren en dat werd op het Circuit Gilles Villeneuve nogmaals pijnlijk duidelijk. Op het langste rechte stuk leken de McLaren’s van Alonso en Vandoorne stil te staan terwijl de concurrentie voorbij hen raasde.

“Het was een moeilijke race. We wisten min of meer voor de start al dat het een moeilijke race zou worden. We ondervonden problemen op de rechte stukken en ook de hoeveelheid brandstof die we dienden te besparen was in ons nadeel,” blikt Vandoorne terug op zijn race. “De snelheid waarmee de andere wagens ons naderden was echt indrukwekkend. We waren op de rechte stukken min of meer een ‘sitting duck’. Uiteindelijk slaagde ik erin om de finish te halen maar dit was niet het resultaat waarop we gehoopt hadden.”

Het snelheidsverschil op de rechte stukken was dan ook enorm. Ondanks dat McLaren met haar afstelling het gebrek aan vermogen van de Honda-motor enigszins probeerde te compenseren was het op het langste rechte stuk zo’n 15 tot 20 km/u trager dan de concurrentie.

“Het is ongelooflijk moeilijk om bij de groep met wagens te blijven en wanneer we daar toch in slagen dan zijn we erg kwetsbaar omdat we niet over het motorvermogen beschikken om onszelf te verdedigen. Ik moest dan ook inventief zijn en enkele trucjes uitvinden om andere wagens achter mij te proberen houden. Het wordt dan ook erg uitdagend op zo’n moment.”

Vandoorne hoopt nu vooral dat er eindelijk een serieuze update komt voor de Honda-motor. Vorige week was er enorme teleurstelling bij het team omdat Honda geen upgrade van haar motor klaar had tegen de race in Canada.

“Het heeft echter geen zin om daarover te zeuren. Ik probeer gewoon mijn ding te doen en hoop dat we snel verbeteringen krijgen zodat we echt kunnen beginnen racen met de andere wagens,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022