Verstappen tevreden met derde tijd: “We willen het Mercedes moeilijk maken tijdens de race”

Max Verstappen reed tijdens zowel de eerste als de tweede oefensessie de derde tijd en daar is de Nederlander best tevreden mee.


Na zijn overwinning een week geleden hopen veel F1-fans dat Max Verstappen ons alsnog een spannende strijd om de wereldtitel kan bezorgen. Vandaag bleek echter andermaal dat Mercedes over één snelle ronde nog steeds zeer dominant is.

Verstappen was zo’n acht tienden trager dan Lewis Hamilton maar is daar na afloop van beide oefensessies best tevreden mee.

“Vandaag presteerde de auto best wel goed”, zo laat Verstappen volgens zijn officiële website weten. “Als het om een rondje gaat komen we best wel wat tekort op Mercedes. Maar over het algemeen was het een positieve dag, in de lange runs was de auto fijn om te rijden.”

Verstappen maakt zich geen illusies wat de kwalificatie betreft maar net als op het circuit van Silverstone hoopt Verstappen om tijdens de race een heel stuk competitiever te zijn en het beide Mercedes-wagens moeilijk te maken.

“Tijdens de kwalificatie kunnen we niet veel uitrichten tegen Mercedes, maar wie weet in de race, het voelde goed aan vandaag en we zullen zien of dat op zondag hetzelfde is.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner