Verstappen start als vijfde: “Podium is mogelijk”

Wat al voorspeld werd, kwam ook uit: Red Bull Racing en Honda beschikken niet over het nodige vermogen om de strijd aan te gaan met favoriet Ferrari. Max Verstappen start morgen als vijfde aan de GP van België, nadat hij zich op meer dan één seconde van Leclerc kwalificeerde.


Het was nog even schrikken voor de Verstappen-fans tijdens de eerste sessie van de kwalificatie voor de GP van België. De Nederlander klaagde over problemen over de boordradio. Uiteindelijk wist Verstappen toch een snelle tijd neer te zetten, vlak voor de rode vlag voor het incident van Giovinazzi.

“We hebben het hele weekend het probleem dat ik niet al het vermogen kan gebruiken wanneer ik er om vraag. Dat probleem was er gedurende de volledige kwalificatie, dus dat is wel jammer. Ik moest het dus met minder vermogen doen. Op een circuit zoals dit is dat zeker niet ideaal. Maar we hebben geprobeerd er het beste van te maken”, valt er te lezen op de website van Verstappen.

“Uiteindelijk hadden we de nodige snelheid op het rechte stuk niet. Ten opzichte van Ferrari verliezen we meer dan één seconde, dus dat is best wel pijnlijk.”

Toch mikt Verstappen op het podium. Hij verwacht dat de problemen van vandaag niet zo’n grote rol zullen spelen tijdens de race. “De vijfde startplek is oké. In de race kun je niet veel met je kwalificatiemodus rijden. Morgen zouden we dan ook iets dichter bij de top moeten zijn.”

“Ik denk dat Ferrari dit weekend gewoon echt te snel is. Ik verwacht wel dat we met Mercedes de strijd kunnen aangaan. We maken dan ook een goede kans op het podium. Hopelijk ken ik een goede race voor de fans.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022