Vettel: “Het is fout om enkel gedeeltelijk nieuw asfalt te leggen op de grid”

Nadat Sebastian Vettel op aanzienlijke afstand van de Mercedessen als derde moet starten aan de GP van Rusland, had hij het vooral over het feit dat het eerste gedeelte van de grid nieuw asfalt kreeg. Zo zouden de Mercedes-rijders in het voordeel zijn bij de start van de race.


Voor aanvang van de GP van Rusland werd een klein stuk van het circuit in Sochi voorzien van nieuw asfalt. Het gaat om een kleine strook langs start en finish.

Beide Mercedes-rijders Valtteri Bottas en Lewis Hamilton starten vanop de eerste startrij, waardoor ze volledig op het nieuwe stuk asfalt mogen starten.

Sebastian Vettel daarentegen, die als derde zal starten, zal enkel met zijn voorwielen op het nieuwe asfalt op de grid staan. Vanaf de derde startplaats starten de rijders op het oude asfalt, waar Vettel duidelijk niet blij mee is.

“Het is verkeerd om enkel een klein stukje van de grid van nieuw asfalt te voorzien, of het nu om plaatsen 1, 2 en 3 gaat of om plaatsen 8, 9 en 10. Als je nieuw asfalt wilt hebben op de grid, dan moet je de volledige grid hernieuwen. Maar het is nu zo.”

Beide Mercedes-rijders zijn niet zeker of het in hun voordeel zal spelen voor de start van de race, maar ze erkennen wel dat nieuw asfalt een verschil zal maken.

“Het is onzeker of er een verschil in grip zal zijn. Normaal gezien heb je met nieuw asfalt meer grip. Maar we zullen bij de start moeten zien welke invloed het zal hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer