Vettel: “Leclerc heeft Ferrari met zijn overwinningen niet verrast”

Sebastian Vettel meent dat de twee mooie overwinningen van Charles Leclerc niet als een verrassing kwamen voor Ferrari.


Charles Leclerc is de nieuwe lieveling bij de Ferrari-fans en bij uitbreiding ook bij de F1-fans. Daartoe hebben zijn twee indrukwekkende overwinningen in Spa-Francorchamps en Monza bijgedragen.

“Ik vind het positief dat hij zoveel mensen verrast heeft maar binnen het team maakt hij al geruime tijd deel uit van de Ferrari Driver Academy,” aldus Vettel.

Volgens Vettel was het van in het begin meteen duidelijk dat Leclerc erg getalenteerd was en over heel wat potentieel beschikte.

“Het was duidelijk dat hij veel potentieel had en hij kende ook een zeer sterk rookie-seizoen met Alfa. Het is dan ook goed om te zien dat hij meteen goed op dreef was.”

Ondanks het tumult over strubbelingen tussen Leclerc en Vettel in Monza meent de Duitser dat de samenwerking tussen Leclerc en hemzelf erg goed verloopt.

“Vanuit het oogpunt van het team denk ik dat het belangrijk is om samen te werken en niet tegen elkaar. Dat verloopt erg goed dus dat is goed, anders verlies je gewoonweg energie. Dat is de sleutel tot succes,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022