Vettel leidt in tweede oefensessie Red Bull 1-2

image
Max Chilton opende de tweede vrije training met een tijd van 1.29.373 en werd al snel vergezeld van de rest van het achterveld en de Torro Rosso’s. Hamilton en Vettel waren de eerste toppers op het zeer warme circuit van Boedapest.

Williams kwam wat vaker in beeld vandaag. Zij denken door hun technisch directeur te vervangen terug te kunnen komen in de tweede helft van het seizoen. Hun setup leek sterk op de setup van 2012, een keuze die het team maakte op basis van de nieuwe compounds (waar vandaag ook weer veel om te doen was) en aanhoudende gripproblemen in bocht 12. Andere teams sukkelden ook met hun setup. Mercedes bijvoorbeeld, zij mochten niet deelnemen aan de Young Drivers Test en hebben hierdoor niet genoeg kunnen testen met de nieuwe compounds. Lewis Hamilton was alweer niet blij met de balans. De Silver Arrows hadden ook last van onderstuur, een compromis zodat hun banden niet al te veel zouden slijten. Voor Lotus zaten er ook weer nieuwe onderdelen op de wagen, een nieuwe vloer en nieuwe zijspiegels.

Het circuit zelf zorgde ook voor de nodige sensatie, in de vorm van lock-ups en vooral veel hinder. Raïkkonen verloor bijna zijn voorvleugel toen hij Jenson Button wou inhalen, maar die laatste gooide de deur dicht. De Hungaroring wordt dan ook vaak een kartingcircuit voor F1-wagens genoemd. Enkele graden verschil in de temperatuur van het circuit zorgde voor een groot verschil in tijden. Toen de klok op 55 minuten stond lagen de beide Saubers op de vierde (Hulkenberg) en zesde (Guttierez) plaats.

De tijden lagen zoals altijd dicht bij elkaar. Vettel zette een knaltijd neer op de harde band met 1.22.484 en vervolgens op de zachte band met 1.21.264 die ongenaakbaar bleek. De afscheidnemende Mark Webber volgde op slechts 44 honderdsten van de tijd van Vettel, na gehinderd te zijn geweest in de laatste bocht.

Ook dit weekend staat er weer veel op het spel. Door de nieuwe compounds lijkt Red Bull in het voordeel te komen. Lotus moet betere kwalificaties rijden om het kampioenschap weer open te trekken, op dit circuit is een goede positie om te starten niet te onderschatten. Felipe Massa, Daniel Ricciardo en Romain Grosjean moeten zich hard bewijzen om omhoog te klimmen of gewoon hun zitje te behouden. Er gonzen tegenwoordig vele geruchten door de pitstraat dat Massa in verdacht veel ongevalletjes terechtkomt. Vooral zijn ongeval in Duitsland draagt hiertoe bij.

Het zal zondag ongetwijfeld een spannende race worden waarbij we vooral uitkijken naar hoe de gemiste bandentest Mercedes parten zal spelen en of Red Bull weer een uiterst dominante positie zal innemen door de verandering van compound.

Geschreven door Jeroen Rottey
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print