Vettel: “Pole is cruciaal in Monaco”

Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie erg tevreden met het behalen van de pole, al was zijn reactie uiteraard iets meer ingetogen door de crash van Sergio perez.
Vettel reed de snelste kwalificatieronde ooit op het stratencircuit van Monaco. Met een magistrale 1’13’556 verzekerde de Duitser zich van de eerste plaats op de startgrid. En die eerste plaats op de startgrid is nergens zo belangrijk als in Monaco, dat beseft Vettel maar al te goed.

“Het is hier steeds een erg lange race, een beetje zoals in een Casino,” begint Vettel zijn relaas. “78 ronden is erg lang voor een race. Zoals we reeds eerder konden zien in de vorige races kan het door de pitstops nog allemaal veranderen in de laatste ronden.”

“Maar één ding blijft echter onveranderd en dat is dat de polepositie hier in Monaco zeer belangrijk is. Alles staat nu in het teken van de race van morgen en we zullen er hard voor moeten gaan. We zullen zien wat we kunnen doen.”

Uiteraard werd ook Sebastian Vettel opgeschrikt door de crash van Sergio Perez. Een erg moeilijke situatie want als rijder moet je je blijven focussen op het verdere verloop van de kwalificatie.

“Je zit in de wagen en je vraagt feedback en updates. Om eerlijk te zijn is het dan erg moeilijk om gefocust te blijven wanneer je niet exact weet wat er allemaal gaande is. Vervolgens is er de boodschap dat hij ok en bij bewust zijn is en dat is uiteraard erg goed”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print