Vond Ferrari oplossing om engine-freeze te omzeilen?

Geruchten in de paddock geven aan dat Ferrari een gat in de reglementen heeft gevonden waarmee het de paardenkracht van haar motor toch kon verhogen in de winterperiode, ondanks de huidige bevriezing van de motorenontwikkeling in de Formule 1.

Die geruchten ontstonden na een artikel in het Duitse magazine Auto Motor und Sport omdat de Ferrari motor dit seizoen beter lijkt dan die bij de andere teams. Dit in tegenstelling tot vorig seizoen, toen de prestaties van de motoren zowat overal gelijk lagen.

Nog volgens het artikel zou de verhoging van de paardenkrachten uit een getal van twee cijfers bestaan.

Verschillende teams zouden niet tevreden zijn met de aanpassingen die Ferrari deed aan haar motor tijdens de winterperiode. Aanpassingen die wel reeds goedgekeurd werden door de FIA. De aantijgingen zouden vooral betrekking hebben op het feit dat Ferrari die wijzigingen deed onder het voorwendsel dat ze nodig waren om betrouwbaarheidsproblemen op te lossen.

Mario Theissen geeft uitleg.

"Door de huidige reglementen is het niet mogelijk om grote vooruitgang te boeken. Ik kan echter niet inschatten of er toch ontwikkelingen van de motor zijn gebeurd om de prestaties te verbeteren, maar ik neem aan dat de normale procedures zijn gevolgd. Ik ben zeker niet wantrouwig."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner