Vrijdag shakedown voor nieuwe Honda

De nieuwe wagen van het voormalige Honda Racing team zal vrijdag voor het eerst te zien zijn.

Gedurende de hele winter is er heel wat te doen geweest rondom dit team maar alles zou dan uiteindelijk toch nog zijn goedgekomen. Op vrijdag 5 december maakte de Japanse autofabikant bekend dat het niet verder wilde in de sport en nu drie maanden later heeft teambaas Ross Brawn opnieuw de touwtjes in handen. Brawn is gekend als een masterstrateeg en zijn plannen voor een overname lagen waarschijnlijk al een tijdje verborgen.

Volgende week zal de nieuwe wagen van Honda al meedoen aan de tests op Barcelona maar dan zal het team uit Brackley zeer hard aan het werk moeten. De start van het seizoen staat voor de deur en een hele hoop dingen moeten nog gebeuren. Eerder deze week raakte bekend dat Rubens Barrichello zijn zitje mag behouden naast de Brit Jenson Button.

Al deze verhalen wijzen dus duidelijk op een nieuwe toekomst voor het team maar weinige mensen kunnen ons ervan verzekeren dat er ook maar iets officieel is. Naar verluidt zou het aantal werknemers met ongeveer 300 personen moeten dalen en daarom is er nog steeds ontevredenheid binnen de renstal. De werknemers zelf hebben zich de laatste drie maanden met man en macht ingezet om het team in leven te kunnen houden en voelen zich nu dus in de steek gelaten.

Morgen zal er dus meer duidelijkheid zijn want dan zou men dus de nieuwe wagen aan het publiek voorstellen. Meteen op maandag begint men met het testwerk in Barcelona. De rondetijden zullen nog niet veel betekenis hebben want het team zal vooral op zoek moeten naar een afstelling en dan nog zal het weer hun gunstig moeten zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023