“Waarschijnlijk slechts drie in plaats van zes sprintraces”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner ziet het er naar uit dat we dit jaar slechts drie in plaats van zes sprintraces zullen krijgen.

Na het experiment met drie sprintraces vorig jaar werd enthousiast gereageerd en besloot de Formule 1 om ook komend seizoen sprintraces te organiseren. Meer zelfs, het is de bedoeling om het aantal sprintraces verder uit te breiden.

Er heerst echter geen eensgezindheid onder de teams. Sommige teams willen immers dat het budgetplafond wordt verhoogd om de kosten verbonden aan het organiseren van sprintraces gecompenseerd te zien.

Vooral de topteams zouden gebruik willen maken van de sprintraces om extra budget los te weken. Volgens Steiner lijkt voorlopig de kans het grootst op een soort compromis waarbij er slechts drie sprintraces zullen plaatsvinden.

“Ik weet niet wat er juist gebeurt maar we hebben binnen een tiental dagen de meeting van de F1 Commissie en we zullen dan zien waar we staan,” aldus Steiner.

“Ik denk dat we slechts drie sprintraces zullen hebben, dat denk ik. Ik weet dat niet zeker, maar laat ons zien hoe ver we komen, maar ik weet het antwoord nog niet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print