Wat zijn de startnummers van de nieuwkomers in de F1?

De Pool Robert Kubica zal zijn F1-comeback met het startnummer 88 op zijn Williams F1-bolide maken. Maar wat zijn de startnummers van de overige nieuwkomers in de F1?


Na acht jaar afwezigheid zal Robert Kubica volgend jaar opnieuw op de startgrid van de Formule 1 staan. Een half mirakel is het dat de Pool een comeback in de Formule 1 kan maken.

Kubica reed van 2006 tot en met 2010 in de Formule 1, een periode waarin er nog niet met vaste startnummers per rijder werd gereden. De startnummers werden destijds nog toegekend op basis van de uitslag in het constructeurskampioenschap.

Uit de deelnemerslijst van de FIA blijkt dat Kubica met het startnummer 88 zal racen. De teamgenoot van Kubica, George Russell, zal met het startnummer 63 racen.

Sauber-piloot Antonio Giovinazzi opteerde voor het startnummer 99. Dat startnummer behoorde ooit tot Adrian Sutil maar na diens afscheid van de Formule 1 kwam dat terug vrij. Voorlopig is nog niet geweten met welk startnummer Toro Rosso-piloot Alexander Albon zal racen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print