Waterlek bij Mick Schumacher veroorzaakt door stuiteren van F1-bolide: “Ook Kevin kreeg het bijna”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na zijn zware crash in Monaco moest Mick Schumacher tijdens de eerste oefensessie in Azerbeidzjan zijn Haas F1-bolide aan de kant zetten door een waterlek. Het waterlek zou veroorzaakt zijn door het hevig stuiteren van de wagen.

Het was een nieuwe opdoffer voor Mick Schumacher en het Haas F1 team, zeker gezien het feit dat het belangrijk is om op het stratencircuit van Bakoe geleidelijk aan vertrouwen op te bouwen. Kostbare tijd ging dus verloren voor Mick.

“De eerste oefensessie begon slecht met een waterlek op Mick zijn wagen,” aldus teambaas Guenther Steiner. “Hij kon niet rijden, wat niet goed is op een circuit zoals dit.”

“Er gebeurde iets vreemd en we hadden eigenlijk geluk dat hetzelfde niet gebeurde bij Kevin zijn wagen, het scheelde immers niet veel of het gebeurde ook bij zijn wagen.”

Ook Mick Schumacher gaf zijn visie op het probleem met het waterlek, een probleem dat volgens hem door het stuiteren van de wagen werd veroorzaakt.

“Er was geen waarschuwing,” aldus Schumacher. “Het lijkt te zijn veroorzaakt door het hevig stuiteren van de wagen tijdens de eerste ronde.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer