Webber overleeft bijna fatale crash

Het moet voor Webber een nare herinnering aan Le Mans 1999 zij, toen hij tot twee keer toe de Mercedes CLR als vliegtuig testte. 11 jaar later maakt hij eindelijk de lijfspreuk van het Red Bull team waar: “Red Bull gives you wings”

In de tiende ronde van de GP van Valencia zagen we plots de RB6 van Mark Webber een achterwaartse salto maken en met hoge snelheid in de bandenstapels vliegen. Gelukkig gooide hij al snel zijn stuurtje weg en stapte hij zélf uit het wrak dat overbleef. Herhalingen toonden aan dat Webber achterop de Lotus van Heikki Kovalainen reed en daardoor in de lucht vloog. Het leek er in eerste instantie op dat er een beetje onduidelijkheid was tussen beide rijders en Kovalainen op de verkeerde kant van de baan reed om Webber voor te laten, maar enige tijd later kregen we via de teamradio van Lotus te horen dat Heikki om positie aan het vechten was, en probeerde om Webber af te blokken.

Martin Brundle en David Coulthard van BBC oordeelden dat “een B-klasse wagen in de B-klasse moet strijden, en niet nodeloos het gevecht proberen aangaan met een wagen die 4 tot 5 seconden sneller is per ronde. Webber was hoe dan ook voor Kovalainen geraakt, dus verdedigen is vrij zinloos”

David Coulthard sprak ook even met Mark Webber: “Ik sprak net even met Mark Webber in zijn kamer in het Energy Station. Hij zit hier erg kalm te reflecteren over zijn laagvliegen met een Red Bull. Hij is helemaal in orde. Hij is wel onzeker wat Heikki Kovalainen allemaal aan het doen was: hij ging rechts en dan weer links. Het goede nieuws is dat Mark hier zit als de chilly Astraliër die hij is, helemaal niet als iemand die net die verschrikkelijke crash heeft meegemaakt. Ikzelf tril nog helemaal na gewoon van ernaar te kijken…”

Dit alles roept nare herinneringen op aan Le Mans 1999 toen de piepjongen Mark Webber tot twee keer toe een paar achterwaartse salto’s demonstreerde, waarop de leiding van Mercedes besliste zich terug te trekken uit de race.
Hier zijn beelden van die nare crash:

Hier zijn ook nog eens de beelden van vandaag:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}