Webber waarschuwt voor meer ongevallen

Vanaf dit seizoen is ondermeer de tractiecontrole verboden in de formule 1. De vele electronische hulpmiddelen zorgen ervoor dat de rijder steeds minder invloed had op de wagen. Daarom dat veel rijders het dan ook toejuichen dat ondermeer de tractiecontrole verboden wordt.

De rijder zal immers opnieuw meer inbreng hebben bij het besturen van de wagen. De echte racetalenten zullen zich dus opnieuw sterker kunnen onderscheiden van de rest van het veld.

Tegelijkertijd schuilt er echter ook een gevaar. Door de tractiecontrole gebeurden er immers minder ongevallen in de formule 1. Iets waarvoor Mark Webber absoluut voor wil waarschuwen.

"Het staat absoluut vast, er zullen meer ongevallen gebeuren," aldus Webber. "We hebben het tijdens de tests gezien. Meer rijders vlogen van de baan en er waren meer rode vlaggen, iets wat ook tijdens de races zal voorvallen. Dat staat vast!"

Webber is vooral bezorgd voor races waarbij het regent. Zonder tractiecontrole kan het dan wel eens voor veel aqua-planing zorgen.

"Wanneer er ergens op de baan veel water staat, dan zal dat een zeer gevaarlijke situatie opleveren," waarschuwt Webber.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner