Williams laat Senna-logo weg op nieuwe F1-bolide en komt met opmerkelijke uitleg

Williams F1 team
Williams F1 team

Na de presentatie van de nieuwe Williams F1-bolide raakte bekend dat het Ayrton Senna S-logo niet meer als eerbetoon op de neus van de wagen zal staan. Dit leidde bij heel wat fans tot verbaasde reacties en ongeloof maar bij Williams geven ze een verklaring voor het ‘wegvallen’ van het logo.

Williams presenteerde een opvallende blauwe livery voor de FW44 maar wat te midden van de sponsorlogo’s ontbrak op de neus van de nieuwe wagen was het Senna-logo. Sinds de dramatische crash waardoor Senna tijdens de GP van San Marino in 1994 het leven liet prijkt dat steeds op de neus van de Williams F1-bolide.

Het Williams F1 team kwam met een ‘uitleg’ voor het wegvallen van het logo, maar of die de Senna-fans tevreden kan stellen valt te betwijfelen.

“De beslissing was dat we in de toekomst willen stappen,” aldus Williams-baas Jost Capito. “We hebben een nieuw tijdperk, we hebben een nieuwe wagen en we hebben een vernieuwd museum waarin we een speciaal deel volledig aan Senna gewijd hebben.”

Capito liet verstaan dat Williams steeds Ayrton Senna zal herinneren en eren, maar dat dit nu dus op een andere manier gebeurt.

“Ik denk dat we nu naar de toekomst moeten kijken en de rijders de ‘S’ niet iedere keer moeten tonen wanneer ze in de wagen stappen en zo herinnerd worden aan wat er gebeurd is.”

“Ik denk dat het nu tijd is voor het team om verder te gaan en we blijven Senna eren met een speciale plaats in het museum waarin we hem eren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen