Ziet McLaren alsnog af van beroep tegen beslissing stewards?

Het McLaren-Mercedes team heeft reeds laten uitschijnen dat het beroep wil aantekenen tegen de beslsissing van de racestewards om Kubica, Heidfeld en Rosberg niet uit de uitslag te schrappen omwille van het benzine-incident.  Maar van een officieel beroep is tot dusver nog geen sprake, daarvoor moet er een schriftelijk beroep aangetekend worden bij de FIA.

Voor dat schriftelijk beroep heeft men 48 uur tijd na de beslisisng van de stewards. McLaren heeft dus tot ongeveer middernacht tijd om het schriftelijk beroep aan de FIA te bezorgen. Pas na het schriftelijk beroep kan een eventuele termijn bepaald worden, waarin het beroep zal behandeld worden.

De kans bestaat dus nog steeds dat McLaren alsnog afziet van het beroep. Iets wat McLaren volgens de meesten best doet om de geloofwaardigheid en ernst van de sport te behouden. Eerder bekritiseerde Fernando Alonso al de plannen van zijn team om in beroep te gaan. Ook Lewis Hamilton liet reeds weten dat hij de wereldtitel niet via de zogenaamde ‘groene tafel’ wil veroveren.