Hamilton: "stilvallen wagen was mijn fout"

Lewis Hamilton verspeelde in Brazilië tijdens de allerlaatste race van het seizoen alsnog de titel aan Kimi Räikkönen. Het verliezen van de titel was toe te schrijven aan verschillende factoren, maar één van de meest spraakmakende was toch wel het bijna stilvallen van de McLaren-bolide na enkele ronden.

Aanvankelijk werd het stilvallen toegeschreven aan een tijdelijk probleem met de versnellingsbak en het elektronisch circuit. Vervolgens werd er een reset van de wagen uitgevoerd en verliep alles weer naar behoren en kon Hamilton vanop de achttiende  plaats zijn inhaalrace aanvatten.

Nu blijkt echter dat het stilvallen van de wagen aan Lewis Hamilton zelf toe te schrijven valt. De Brit duwde zelf een verkeerd knopje in op het stuur, waardoor de wagen zich in de startsequentie zette. Een fout die Hamilton de titel kostte.

"Mijn vinger schoof uit over het stuurwiel en ik drukte per ongeluk op het knopje waardoor de wagen zich in de startsequentie plaatst," aldus Hamilton. "De wagen ging vervolgens in neutraal, en ik moest de wagen laten resetten, wat ook het herladen van het programma voor de versnellingsbak omvat."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023