Whitmarsh: "We moesten in beroep gaan"

Bij McLaren is men van mening dat men het aan zichzelf, de formule 1 en de fans, verplicht was om in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards om BMW en Williams niet te bestraffen. Men zou anders bakken kritiek hebben gekregen indien men niet in beroep zou gaan tegen de beslissing.

"We zijn verrast en begrijpen de beslissing van de stewards niet," aldus Martin Whitmarsh. "Daarom vinden we dat we zeker en vast onz eintentie om in beroep te gaan meteen naar buiten moesten brengen. Anders zouden we heel wat kritiek te verwerken hebben gekregen van zowel fans als f1-insiders, omdat we het belang van onze rijders niet behartigden."

Whitmarsh voegde er nadien nog fijntjes aan toe, dat het beroep en de aanval niet rechtstreeks op Kimi Räikkönen en Ferrari gericht is, maar tegen BMW en Williams en de respectievelijke piloten. Al zou bij een eventuele schrapping van de piloten uit de uitslag en het opschuiven van Hamilton naar plaats vier in de uitslag, er natuurlijk wel voor zorgen dat Hamilton wereldkampioen wordt in plaats van Räikkönen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023