Zuid-Korea kan geen race organiseren: achterpoortje voor extra motor?

Zuid-Korea mag dan wel onder voorbehoud op de F1-kalender 2015 staan, maar ze verwachten zelf niet dat ze volgend jaar een F1-race zullen organiseren.
image
Het was een verrassing bij de bekendmaking van de F1-kalender 2015, Zuid-Korea stond op de F1-kalender, weliswaar onder voorbehoud. Veel wenkbrauwen werden gefronst, maar misschien is er wel een logische verklaring voor.

Vanaf volgend seizoen mogen de teams nog maar vier motoren per seizoen gebruiken, dit jaar waren dat er nog vijf. Dit seizoen kwamen meerdere rijders in de problemen omdat ze zelfs dat aantal van vijf motoren overschreden.

De FIA lijkt een achterpoortje te willen gebruiken om ervoor te zorgen dat de rijders ook volgend seizoen over vijf motoren mogen beschikken. Door Zuid-Korea op de kalender te plaatsen zouden er meer dan twintig races op de kalender staan, waardoor er iedere rijder een extra motor ter beschikking zou krijgen.

Een verklaring van een anonieme official uit Zuid-Korea zou deze denkpiste kunnen staven.

“We zijn op voorhand niet op de hoogte gebracht,” aldus de anonieme official. “De FIA heeft dit gewoon aangekondigd terwijl ze weten dat we niet in staat zijn om volgend jaar een race te organiseren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}