50 000 toeschouwers minder voor GP van Japan

De GP van Japan werd voor de tweede maal op rij in Fuji verreden. Vorig jaar stond het circuit compleet blank door de overvloedige regen. Dat was echter nog niets vergeleken met de chaos die er op en rondom het circuit heerste.

Zo beklaagden veel fans zich over het feit dat ze een tribuneplaats hadden waar eigenlijk niets te zien was. Het was eveneens ook één en al kommer en kwel op weg naar het circuit. De toegangswegen slipten dicht en veel fans geraakten niet op tijd op het circuit. Het was zelfs zo erg dat enkele honderden fans een rechtszaak aanspanden tegen de organisatoren.

Ondanks de goede voornemens van de organisatoren om heel wat van deze pijnpunten te verbeteren, is het bezoekersaantal vergeleken met vorig jaar drastisch gedaald.

Vorig seizoen waren er zo’n 140 000 f1-fans die het spektakel aanschouwden in de regen. Dit jaar waren er slechts 110 000 tickets verkrijgbaar maar zelfs die geraakten niet allemaal verkocht. Ondanks het feit dat de Japanner zot is van de Formule 1, raakten maar 80% van de tickets verkocht. Vandaag waren er dus maar liefst zo’n 50 000 toeschouwers minder dan vorig jaar.

Hopelijk lukt het de organisatoren om in 2010 opnieuw meer f1-fans te boeien. Ze hebben er alvast twee jaar de tijd voor want komend seizoen vindt de GP van Japan opnieuw plaats op het circuit van Suzuka.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021