“Max Verstappen gaf tijdens de race een duidelijk signaal aan Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle is Max Verstappen tijdens zijn thuisrace bewust niet voluit gegaan om zo een signaal te geven aan Red Bull dat ze als team werk moeten maken van meer updates zodat de RB20 dringend concurrentiëler wordt tegenover de wagen van McLaren.

De voorbije races is Red Bull steeds nadrukkelijker minder competitief geworden terwijl we vooral bij Mercedes en McLaren de omgekeerde beweging hebben gezien. Het lijkt alsof de Red Bull RB20 ondanks het introduceren van updates minder competitief is geworden.

Ook tijdens zijn thuisrace mocht Max Verstappen dat ondervinden want nadat hij naast de polepositie greep moest hij ondanks een betere start ook tijdens zijn race zijn meerdere erkennen in Lando Norris. Opvallend daarbij is dat Max Verstappen op meer dan twintig seconden van racewinnaar Lando Norris finishte, een opvallend groot verschil.

Volgens Martin Brundle was dat niet het echte verschil tussen Lando Norris en Max Verstappen maar heeft Verstappen zich doelbewust ingehouden eenmaal hij wist dat hij de race niet kon winnen. Daarmee zou Verstappen volgens Martin Brundle aan Red Bull het signaal hebben willen geven dat ze dringend werk moeten maken van betere updates voor de RB20.

“Ik vermoed dat Max niet zo snel is gegaan als dat hij kon gaan,” aldus Brundle bij ‘Sky Sports F1’. “Hij wist dat hij Lando niet kon verslaan en liet zich zo terugvallen om aan de fabriek te laten verstaan dat ze zich moeten haasten, niet? Ik ben er redelijk zeker van.”