Max Verstappen heeft opties voor 2026: “Maar de focus ligt nu bij Red Bull”

Red Bull Content Pool

Max Verstappen reageert op het gerucht dat hij eind 2025 Red Bull zal verlaten en hij vertelt erbij dat momenteel de focus ligt op het herstel bij Red Bull.

Wat niemand aan het begin van het seizoen verwacht had is ondertussen realiteit geworden, McLaren overvleugelt momenteel Red Bull en in de tussenstand voor het kampioenschap voor constructeurs is de renstal uit Milton Keynes al op achtervolgen aangewezen.

De dip van Red Bull doet vragen rijzen over hoe de toekomst er uit zal zien voor het Oostenrijkse team. In theorie is Max Verstappen verbonden aan Red Bull tot het einde van 2028 maar als er in 2025 geen beterschap te bespeuren valt is het mogelijk dat de drievoudig wereldkampioen een ontsnappingsclausule in zijn contract zal gebruiken om andere oorden op te zoeken.

“Ja, natuurlijk weet ik dat het mogelijk is, maar ik denk er nu niet echt over na”, zei hij. “Ik denk dat ik me op dit moment genoeg zorgen moet maken over andere dingen die we beter willen doen. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt.”

“Op dit moment denk ik er eerlijk gezegd niet te veel over na. Maar als het niet gebeurt, dan is dat maar zo. Het zal mijn leven niet veranderen.”

Het is een terugkerend fenomeen dat telkens wanneer de technische regels veranderen, zoals in 2026 weer het geval zal zijn, alle teams in het ongewisse zijn over wat de toekomst zal brengen. 

“Natuurlijk is het een vraagteken, maar dat kun je over iedereen zeggen,” zei hij. “Het is een compleet nieuwe auto en motor. Het is een vraagteken voor iedereen, ook voor de mensen die denken dat ze er nu het beste voor staan.”

“Er is altijd de vraag of je het echt zo goed hebt gedaan en of dat zo zal blijven,” voegde hij eraan toe, erop wijzend dat geen enkel team het zich kan veroorloven om op zijn lauweren te rusten.