Helmut Marko haalt uit naar Yuki Tsunoda: “Hij is nog steeds onstabiel”

Red Bull Content Pool

Aan het begin van het raceweekend was er nog goed nieuws voor Yuki Tsunoda want hij mag tijdens de test na afloop van het seizoen testen met de Red Bull RB20. Tijdens de kwalificatie crashte Tsunoda echter en dat heeft hem opnieuw veel kritiek bezorgd, vooral Helmut Marko haalt uit richting de Japanner.

Tijdens zijn laatste poging in Q2 crashte Yuki Tsunoda en daarmee maakte hij uiteraard geen goede beurt bij het management van Red Bull. Volgens Helmut Marko is Tsunoda te onstabiel, wat niet alleen nadelig was voor zijn eigen kwalificatie maar ook voor die van teamgenoot Liam Lawson.

“Hij is nog te onstabiel,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Sky Sports Duitsland’. “Yuki had ook een spin in Austin en nu is er de crash tijdens de kwalificatie.”

“We dachten dat het gestabiliseerd was maar blijkbaar niet. Nu, wanneer hij onder druk staat van Lawson, is het nog duidelijker.”

Volgens Marko is het vooral problematisch voor de strijd van het RB-team in het constructeurskampioenschap. Tsunoda beschikt net als Lawson over een nieuwe specificatie van de vloer en het is maar de vraag of deze niet te ernstig beschadigd is, anders dreigt een start vanuit de pitlane.

“Hij had een nieuwe vloer op zijn wagen, net zoals Liam, ik weet niet of er voldoende reserve-onderdelen zijn,” aldus Marko. “Wanneer je de vloer opnieuw moet opbouwen dan dreigt hij achteraan te moeten starten. Dit was een totaal onnodige crash.”