Advocaat van Michael Schumacher legt uit waarom er zo weinig over zijn medische toestand wordt bekendgemaakt

Ferrari
Ferrari

Sinds zijn ski-ongeval in 2013 is er nog maar weinig informatie over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher naar buiten gekomen en zijn advocaat legt in een gesprek met het Duitse ‘LTO’ uit waarom.

Na zijn ongeval in december 2013 werd de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 in een kunstmatige coma gebracht, waar hij aan het einde van januari 2014 geleidelijk werd uitgehaald. In mei van datzelfde jaar kon Michael Schumacher zijn revalidatie thuis voortzetten en sindsdien zijn de updates over zijn gezondheidstoestand erg schaars.

Met mondjesmaat komt er al eens iets naar buiten via zijn goede vriend Jean Todt, die liet horen dat hij samen met Schumacher naar F1-races kijkt en in de Netflix-documentaire ‘Schumacher’ verklaarde zijn vrouw Corinna dat hij er nog steeds is, maar anders.

Net zoals hij zijn gezin altijd afgeschermd heeft van de media doen zij nu hetzelfde voor hem. Felix Damm is al lange tijd de persadvocaat van Schumacher en hij heeft nu gesproken over de vragen die de familie kreeg over de informatie die ze vrijgeeft.

“Het ging altijd om het beschermen van privézaken,” verklaarde Damm aan het Duitse LTO. “Natuurlijk hebben we veel gediscussieerd over hoe dit mogelijk is. We hebben overwogen of een definitief rapport over Michael’s gezondheid de juiste manier zou zijn om dit te doen.”

“Maar daar zou het niet bij gebleven zijn en er zouden constant bijgewerkte rapporten moeten zijn, want media zouden zo’n rapport steeds weer kunnen oppakken en vragen: ‘En hoe ziet het er nu uit’, één, twee, of drie maanden of jaren na het bericht.”

“Als we dan actie zouden willen ondernemen tegen deze berichtgeving, zouden we te maken krijgen met het argument van vrijwillige zelfonthulling.”

“Ik was verbaasd over hoeveel de media berichten ook al is er geen betrouwbare informatie. Hoeveel je veronderstelde verhalen aan elkaar kunt breien van nul informatie. Het ging zo ver dat men gewoon een door kunstmatige intelligentie gegenereerd interview verzon en het op de voorpagina plaatste.”

“Ik denk dat de overgrote meerderheid van de fans goed met Schumachers toestand kan omgaan en ook respect heeft voor het feit dat het ongeluk een proces in gang heeft gezet waarbij privacy noodzakelijk is en nu in acht genomen zal blijven worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023