Mercedes F1 team verliest technisch kopstuk Mike Elliott

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft vandaag bekendgemaakt dat Mike Elliott, tot nu toe Chief Technical Officer, met onmiddellijke ingang het team heeft verlaten.

Mike Elliott vervoegde Mercedes in 2012 als hoofd van de aerodynamica-afdeling en volgde in juli 2021 James Allison op als technisch directeur. Eerder dit jaar werd echter besloten dat ze na een slechte start van de campagne opnieuw van functie wisselden. 

Mercedes kondigde in een statement het vertrek van Elliott aan die zich aan een nieuwe uitdaging zal wagen. Wel gaat er voor Elliott een periode van zogenaamde ‘garnering leave’ aan waarin hij niet voor de concurrentie aan de slag mag gaan.

“Het is een groot privilege in mijn carrière geweest om deel uit te maken van het Mercedes-team,” zo laat Elliott in een reactie weten. “Gedurende die periode heb ik het team zien groeien van een groep mensen die samen races wilden winnen, vervolgens een kampioenschap en daarna acht constructeurtitels op rij. Ik ben trots dat ik daaraan mijn bijdrage heb geleverd.”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff reageert met gemengde gevoelens op het vertrek van Elliott.

“Het is echt met gemengde gevoelens dat ik vandaag afscheid van hem neem,” aldus Wolff. “Mike is een ongelooflijk intelligent technisch brein en een geweldige teamspeler. Hij heeft een sterke bijdrage geleverd, niet alleen aan het bouwen van winnende wagens maar ook aan het uitbouwen van de cultuur binnen het team.”

“Langs de andere kant is het duidelijk dat hij klaar is voor nieuwe avonturen buiten Mercedes. Ik weet dat dit voor hem de juiste volgende stap is om te nemen. We willen hem bedanken voor zijn inspanningen, toewijding en expertise die hij het team de voorbije elf jaar heeft bijgebracht. We wensen hem het beste voor de toekomst.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023