Alonso na kwalificatie op eerste startrij: “Ik ga Max aanvallen bij de start”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso kwalificeerde zich in de regen sensationeel op de eerste startrij. De tweevoudig F1-kampioen liet na afloop weten blij te zijn en zich alvast te focussen op een aanval op Max Verstappen bij de start.

“Dit voelt geweldig,” vertelde Alonso na afloop tijdens de interviews in het parc fermé. “Het is tot dusver een ongelooflijk weekend voor ons.”

“We waren competitief tijdens de eerste oefensessie, wat we normaal op vrijdag zijn, maar vervolgens leken we op zaterdag wat snelheid te verliezen.”

“Dankzij de natte weersomstandigheden was de wagen echter mega. Ik voelde me erg op mijn gemak in de wagen en de fans pushten me dat beetje extra.”

Tijdens de start wil Alonso Max Verstappen aanvallen, al beseft hij dat hij vervolgens geen partij zal zijn voor de Nederlander.

“Ik denk dat we Max gaan aanvallen in de eerste bocht,” aldus Alonso. “Het doel is om tijdens de eerste ronde de race te leiden, maximaal aanvallen dus in de eerste bocht.”

“Nadien mogen Red Bull en Ferrari wegrijden en het onderling uitvechten. Het zou echter mooi zijn om de race even te leiden. Ferrari heeft dit seizoen liggen strijden voor overwinningen maar wij tot dusver voor de achtste, negende of tiende plaats.”

“Ik weet niet wat morgen realistisch gezien onze mogelijkheden zijn tijdens de race. Ik denk dat we voor een plaats in de top vijf moeten strijden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023