Carlos Sainz: “Niet op eerste startrij door foutje tijdens laatste ronde”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz moest na afloop van de kwalificatie genoegen nemen met de derde plaats op de startgrid. Dat had volgens Sainz ook een plaats op de eerste startrij kunnen zijn, als hij geen foutje had gemaakt tijdens zijn laatste ronde.

Sainz leek inderdaad op weg naar een tweede plaats en dus een plaatsje op de eerste startrij maar een foutje helemaal aan het einde van zijn ultieme snelle ronde besliste er anders over.

“Ik voelde me redelijk goed in de wagen, zeker met de regenbanden,” aldus Sainz. “Het circuit droogde echter en de anderen maakten een stap vooruit en misschien miste ik enkele tienden.”

“Tijdens mijn laatste snelle ronde reed ik een paarse eerste sector, tijdens de tweede sector wist ik dat ik te veel verloren was.”

“Ik probeerde gewoon een erg snelle laatste bocht te rijden maar dat lukte niet en het kostte me een halve seconde. Ik probeerde er gewoon voor te gaan, voor de pole, en uiteindelijk reed ik door mijn fout de derde tijd.”

“Het was een momentje. Ik probeerde die laatste één of twee tienden die Max tegenover ons als voordeel had goed te maken. Ik wou het echt halen maar uiteindelijk heeft het me waarschijnlijk meer gekost dan waarvoor ik ging; Maar zo gaat het nu eenmaal soms.”