Max Verstappen na indrukwekkende pole: “Ik zal rekening moeten houden met Carlos Sainz”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de regen reed Max Verstappen op indrukwekkende en dominante wijze richting de polepositie voor de GP van Canada. De wereldkampioen was na afloop dan ook superblij.

Ondanks dat het behalen van de pole er redelijk eenvoudig uitzag laat ook Verstappen verstaan dat de omstandigheden op het Circuit Gilles Villeneuve door de regen niet eenvoudig waren.

“Het waren verraderlijke omstandigheden”, vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Maar we zijn kalm gebleven, hebben geen fouten gemaakt en maakten de juiste beslissingen in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Ik ben er superblij mee dat ik hier op pole positie sta.”

“Het is ook geweldig om na een paar jaar weer terug te zijn in Montreal en het is fantastisch om zoveel fans te zien. Je krijgt op deze baan het gevoel in een kart te rijden mede dankzij de echte kerbstones. Ik geniet ervan om hier te rijden en kijk uit naar morgen.”

“Maar ik mag niet verwachten dat het een rechttoe rechtaan race zal gaan worden. Ik denk dat het dicht bij elkaar zal zitten met Ferrari, want ik moet rekening houden met Sainz die vlak achter me staat.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print