Alonso snelste in eerste oefensessie

Alonso heeft tijdens de eerste vrije training in Monaco de hegemonie van Red Bull kunnen doorbreken. De Spanjaard was Vettel nipt te snel af.
Van de slechte weersvoorspelling is in Monaco vooralsnog weinig te merken. Met een lekker zonnetje begonnen de rijders vanochtend aan hun eerste vrije training in het prinsdom. En terwijl Mark Webber gisteren nog betwijfelde of de Red Bulls ook in Monaco zouden kunnen domineren waren zoals Vettel als Webber voorin te vinden.

Alonso was met zijn 1:15.972 slechts 0.073 sneller dan Vettel. De Duitser werd op zijn buurt onder druk gezet door Robert Kubica, die opnieuw wist te imponeren. Webber volgde op de vierde plaats.

Interessant om te zien was dat Michael Schumacher de zesde tijd noteerde. Teammaat Nico Rosberg, die tot aan de Grand Prix van Spanje, steevast sneller was dan Schumacher, moest genoegen nemen met de elfde plek. Verder kende de sessie weinig verrassingen.

Voor de rookies was het echter een belevenis op zich. Dat op de straten van Monaco elk foutje wordt afgestraft heeft Karun Chandhok inmiddels aan den lijve ondervonden. De HRT-coureur verloor de controle over de achterkant van zijn wagen bij het ingaan van Casino. Met als gevolg dat zijn sessie al vroeg voorbij was. De Indiër is nauwelijks aan rijden toegekomen en het is te hopen voor hem dat hij vanmiddag uit de problemen (lees vangrail) blijft.

Ook Kobayashi schreef met slechts twee minuten op de klok nog even zijn neus af. Stuiterend kwam hij door het zwembad-gedeelte en knalde volop in de vangrail.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}