Alonso tevreden ondanks gemist podium

Fernando Alonso finishte vandaag als zesde in de GP van Groot-Brittannië, maar de Spanjaard had een veel beter resultaat kunnen neerzetten. Het team van renault maakte net als Ferrari dezelfde fout bij de eerste pitstop door de banden niet te wisselen. De wagen was nadien alles behalve competitief, waradoor de Spanjaard vroeger dan gepland opnieuw de pits moest opzoeken.

Tegen het einde van de race kreeg Alonso ondermeer Kovalainen, Räikkönen en Nakajima achter zich. Alonso weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar moest toch Räikkönen en Kovalainen laten passeren. Desondanks is de Spanjaard toch tevreden met het resultaat.

"Zoals altijd wanneer het regent kan alles gebeuren," begint Alonso zijn relaas. "Er waren momenten dat je de goede banden had en andere momenten waarop je de verkeerde had en je de wagen moest op de baan zien te houden, aangezien je wist dat je een goed resultaat kon neerzetten."

"Het is niet al te slecht. Ik heb een goed gevoel. De zesde plaats betekent immers dat we drie punten hebben behaald voor het kampioenschap bij de rijders en de constructeurs. We hebben een kans gemist, aangezien Barrichello op het podium finishte. Misschien hadden wij daar kunnen staan, maar al bij al is het goed."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer