Alonso verrast tijdens kwalificatie

Fernando Alonso reed tijdens de kwalificatie een erg knappe vierde tijd, op amper een handvol duizendsten van Kimi Räikkönen. De Spanjaard verwacht een uiterst interessante race en hoopt op heel wat punten morgen.

"De wagen is nog niet wat het moet zijn en reageert nog erg gevoelig. Het circuit verandert hier ook zeer snel, dus ben ik zeer tevreden met mijn vierde plaats. Het is een goed begin van het weekend," zei Alonso na afloop van de kwalificatie. "De race van morgen ligt nu volledig open en ik hoop dat ik veel punten kan scoren."

Voor Nelson Piquet Jr., de teamgenoot van Alonso, verliep de kwlaificatie heel wat minder goed. De Braziliaan kwalificeerde zich slechts als vijftiende.

"Het was een redelijk moeilijke sessie. De wagen had de mogelijkheid om door te stoten naar het laatste deel van de kwalificatie, maar helaas geraakte ik niet verder dan het tweede deel," aldus Piquet Jr. "Ik worstel nog wat met het circuit. Het is nieuw voor mij en ik heb niet zoveel kunnen rijden als ik wou. Morgen probeer ik uit de moeilijkheden te blijven en vooruit te geraken, in de hoop voor punten te kunnen strijden."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer