Hairpin krijgt nieuwe asfaltlaag voor de race

De officials op het circuit Gilles Villeneuve, waar vandaag de Grote Prijs van Canada doorgaat, zijn gisteren begonnen met het herasfalteren van de hairpin.

Gisteren meldden we u al dat Kimi Raikkonen alles behalve tevreden was over de staat van het circuit. Ook andere rijders, zoals Mark Webber, waren niet te spreken over het baanoppervlak.

"Het circuit is elk jaar hetzelfde, het breekt op en ik ben niet zeker hoe ze dit kunnen oplossen voor morgen, maar de situatie is dezelfde voor iedereen. We kunnen misschien beter op motocross motoren rijden want met F1-wagens is het niet realistisch. We zouden over het gras of in het midden van de hairpin moeten rijden. Het is niet echt racen, maar de fouten zijn misschien wel goed voor het publiek," aldus Webber, die gisteren aan het einde van Q2 van de baan schoof.

De organisatie probeert nu dus het probleem op te lossen met een nieuwe asfaltlaag.

"We kozen dit jaar een nieuwe specialist om dit probleem op te lossen, maar door de technologische evolutie van de wagens zijn er toch opnieuw problemen. We zullen het probleem oplossen en alles zal in orde zijn voor de race van morgen," aldus een lid van het bestuur van het circuit van Montreal.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022