Ayrton Senna: legendarische uitspraken

Aangezien het vijftien jaar geleden is dat Ayrton Senna op het circuit van Imola om het leven kwam zouden we graag nog enkele opvallende uitspraken van hem op een rijtje zetten. Als Senna de pers toesprak had hij altijd iets meer tijd nodig dan de andere rijders. De Braziliaan wist maar al te goed dat zijn woorden vaak dubbelzinnig konden gebruikt worden en dat probeerde hij liefst te vermijden. Enkele van zijn doordachte uitspraken.
“De dag dat het moet gebeuren zal het ook gebeuren. Het kan vandaag zijn maar het kan ook pas over 50 jaar zijn. Het zekere eraan is dat het sowieso zal gebeuren op een dag”, zo vertelde Ayrton Senna na de dood van Roland Ratzenberger.

“Ik ken geen andere manier van rijden dan risicovol te rijden. Ieder moet voor zich op zoek gaan naar zijn limiet om zichzelf te kunnen bewijzen. Elke rijder heeft zijn limiet en de mijne ligt gewoon iets verder dan die van de anderen”, zo vertelde Senna dus over zijn rijstijl.

“Racen, competitie, het zit gewoon in mijn bloed. Het is een deel van mij en van mijn leven. Ik doe het ook al heel mijn leven en het gaat boven alle andere dingen op de wereld”, aldus Senna over zijn passie voor autosport.

“Op dit ciruit gebeuren geen kleine incidenten”, zo klonk zijn mening over het circuit van Imola.

“Als je een doel hebt in je leven, een echt doel, het maakt niet uit of je rijk of arm bent, als je hard werkt en in God gelooft dan kan het altijd lukken om succes te boeken. Succes in je leven”, zo moedigde Senna ooit zijn supporters aan.

“ Mijn grootste tegenslag? Iets dat nog moet gebeuren” zo luidde zijn antwoord ooit.

“Geld is iets raars. Mensen die weinig geld hebben kunnen sterk voor de dag komen en mensen die veel geld hebben krijgen het vaak niet voor mekaar”, zo dacht Senna over rijkdom binnen de sport.

“Het gevaar en het angstgevoel zijn de uitdaging. De kunst is nieuwe gevaren opzoeken”.

“Als je in een wagen wordt geplaatst moet je racen om te winnen. Een tweede of derde plaats is altijd onvoldoende”, zo klonk de ingesteldheid van Senna.

“Ik heb altijd last met vrouwen maar ik kan niet zonder leven”, zo dacht de drievoudig wereldkampioen dus over de liefde.

“Je zal nooit het gevoel van een winnende rijder opmerken want zijn helm verstopt alles. Het verstopt de gevoelens die moeilijk te begrijpen zijn”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}