“Banden met langere levensduur vormen niet de perfecte oplossing”

Volgens Romain Grosjean vormen de banden met een langere levensduur die Michelin voorstelt niet de perfecte oplossing voor de problemen waarmee de Formule 1 momenteel kampt.

Michelin heeft zich kandidaat gesteld om opnieuw bandenleverancier van de Formule 1 te worden. De Franse bandenfabrikant stelt wel enkele voorwaarden. Zo wil Michelin da er gereden wordt met 18-inch banden met een laag profiel die een veel langere levensduur hebben.

Bij Michelin verwijzen ze daarvoor vooral naar het feit dat rijders momenteel te veel klagen dat ze niet voluit kunnen gaan. Daarvoor zou volgens Michelin de bandenslijtage verantwoordelijk zijn. Michelin wil dan ook banden introduceren die veel harder zijn dan de banden die Pirelli, de huidige bandenleverancier, voorziet. Hierbij dient echter wel opgemerkt te worden dat de huidige generatie banden van Pirelli harder is dan die waarmee Pirelli enkele jaren geleden haar comeback in de sport maakte.

Lotus-rijder Romain Grosjean is er echter niet van overtuigd dat banden die Michelin vormt de ideale oplossing vormen voor de Formule 1.

“Ik hield van de banden die serieus degradeerden. Maar indien je het aan Felipe Massa zou vragen dan krijg je waarschijnlijk het tegenovergestelde antwoord. Ik denk niet dat hij er van hield, het is voor iedereen anders. Ik ben er van overtuigd dat ze inhaalmogelijkheden boden.”

“Ik gaf de voorkeur aan de banden waarbij we moesten nadenken over hoe we ze gingen gebruiken en wanneer ze echt zouden degraderen. Het betekende dat wanneer je in het begin voorzichtig met je banden omsprong, je later tegenover andere rijders mogelijkheden kreeg om in te halen. Momenteel rijdt iedereen echter op de limiet. Wanneer je achter een andere wagen rijdt krijg je momenteel niet datzelfde voordeel als met de zachtere banden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022