Barrichello haalt opnieuw uit naar Ferrari

Rubens Barrichello klapt opnieuw uit de biecht. Nadat hij eerder al aankondigde in de toekomst een boek te willen schrijven over de geheimen van z’n vroegere werkgever, Ferrari, verwijst de Brazilaan ditmaal naar de race in Australie 2002 waar hij op bepaald ogenblik aan de leiding reed met achter zich z’n toenmalige teamgenoot Michael Schumacher. Barrichello zegt nu dat hij dreigde zijn contract bij Ferrari te verliezen indien hij de Duitser niet liet passeren.

Op een bepaald moment zou Ferrari in gesprek zijn geweest met Rubens Barrichello over de radio en hem gevraagd hebben of hij wel wist dat de wagen achter hem Michael was. Rubens wilde dolgraag zelf winnen maar ronde na ronde werden de stemmen vanop de pitmuur luider en dreigender. Enkele ronden voor het einde klonk opnieuw de radio en werd er aan Barrichello gezegd dat hij moest nadenken over zijn contract bij het team. Als we de veteraan mogen geloven zou hij geen keuze hebben gehad en moest hij wel van het gas gaan.

Barrichello gaf verder nog aan dat Schumacher van alles op de hoogte was.

"Ik vroeg Michael na de race of hij er iets mee te maken had en hij vertelde me dat hij ook van niets wist. Ik heb echter documenten in handen die bewijzen dat Michael wel op de hoogte was van alles wat er gebeurde."

Rubens Barrichello is nog steeds niet zeker van een verlengd verblijf bij Honda. Daar is Ross Brawn op dit moment teambaas, diezelfde Brawn die in 2002 technisch directeur was bij Ferrari en de strategische beslissingen nam. Of de kritiek van Barrichello invloed zal hebben op de huidige relatie tussen beide valt nog af te wachten.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023