Vettel: "Een stap achteruit om er twee vooruit te gaan"

Voor Sebastian Vettel was 2008 waarschijnlijk het beste jaar uit zijn carrière in de autosport. Vettel kwam begin 2008 bij Toro Rosso aankloppen en was volgens ondermeer Michael Schumacher een supertalent. Het begin van het seizoen verliep eerder moeizaam maar later in het seizoen wist Vettel zelfs nog te winnen in Monza. Vettel leerde al zeer vlug dat de moed opgeven niet binnen de F1 past en dat je soms eerst een stap achteruit moet zetten om er vervolgens twee naar voor te doen.

In Monaco wist de jonge Duitser mooi vijfde te eindigen met een eerder slechte wagen. Toro Rosso was toen al zeer tevreden met zijn prestaties maar heeft op dat ogenblik nog lang niet alles van hem gezien. Later in het seizoen weet Sebastian Vettel enkel nog te verbeteren en zal hij zelfs in Monza de zege op zijn naam zetten. Op dat ogenblik staat zowel Italië als Duitsland op zijn kop want een Duitse rijder is de winnaar in een Italiaanse wagen en dat dan nog in Italië zelf.

"Soms gingen dingen fout en dat is jammer wanneer je er zelf niets aan kunt doen. Ik heb ook in 2008 niet echt moeten uitkijken naar de risico’s en ben er steeds voor blijven gaan. Ik leerde al snel dat ik niet mocht opgeven en alles wel beter zou gaan. Aan mijn overstap naar Red Bull heb ik nooit getwijfeld. Ik wist in 2008 dat mijn  team niet de top was maar achteraf wist het wel mee te draaien aan de top. Soms moet je één stap terug zetten om er later twee vooruit te kunnen zetten. Over een jaar weet ik wat de beste keuze was", aldus Vettel.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen