Bernie Ecclestone: “De Formule 1 moet Max Verstappen dankbaar zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is vol lof over Max Verstappen die dit jaar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Volgens Ecclestone moet de Formule 1 dankbaar zijn dat ze iemand zoals Max Verstappen hebben.

Volgens Bernie Ecclestone is de Formule 1 als sport inderdaad veranderd en ‘moderner’ geworden sinds Liberty Media aan de macht is gekomen. Tegelijkertijd merkte Ecclestone onlangs ook dat er veel hetzelfde is gebleven, dat nog veel dezelfde gezichten in de F1-paddock rondlopen.

‘Veel is veranderd,” verwijst Ecclestone in gesprek met ‘De Telegraaf’ naar het moderne jasje dat de Formule 1 als sport heeft gekregen. “Al is tegelijkertijd veel bij het oude gebleven. Ik heb talloze bekende gezichten gezien.”

Vervolgens Laat Ecclestone verstaan dat de Formule 1 als sport inderdaad immens populair is geworden, die populariteit heeft de sport volgens hem ook voor een groot stuk te danken aan Verstappen.

“De Formule 1 moet Max Verstappen bedanken. Max is een racer. Hij doet wat hij moet doen: hij racet gewoon. De fans wilden al heel lang zo iemand zien,” aldus Ecclestone die ook laat verstaan dat de ruggesteun die Verstappen vanuit zijn thuisland krijgt er voor heeft gezorgd dat Nederland opnieuw op de F1-kalender staat.

“Nederland is zo trots op hem en iedereen staat achter hem. Dat is de enige reden waarom we terug zijn in Zandvoort.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023