Beroep Mclaren op 15 november

Mclaren zal op 15 november haar zaak voor het Internationaal Hof van Beroep van de FIA mogen komen verdedigen. Het betreft een beroep tegen de beslissing van de stewards tijdens de Grote Prijs van Brazilië.

De stewards beslisten om BMW Sauber en Williams geen straf op te leggen. Beide teams hadden vermoedelijk met brandstof gereden die niet voldeed aan de opgelegde minimumtemperatuur die in de Formule 1 reglementen staat beschreven.

3 van de 4 rijders van de betrokken teams finishte in Brazilië voor Lewis Hamilton waardoor die laatste de wereldtitel verloor.

Eerder deze week liet Mclaren al weten dat het niet in beroep gaat om nog wereldkampioen te worden. Het team beoogt slechts een verduidelijking van de reglementen. Ook beide rijders van het team gaven aan dat ze de titel niet zouden willen winnen via een beroepsprocedure. Alonso sprak zelfs over de begrafenis van de sport als het beroep zou worden beslecht in het voordeel van Mclaren.

Max Mosley liet echter al weten dat het resultaat meer dan waarschijnlijk niet meer zal gewijzigd worden.

"Voor ons is het WK voorbij, het resultaat is wat het is. Een team heeft beroep aangetekend, op dit moment verandert er niets, het is aan hen om hun gelijk te bewijzen. Je kan betwisten of Mclaren het recht heeft om in beroep te gaan. Ze hadden kunnen protesteren tegen het resultaat maar dat deden ze niet. Ze hebben de temperatuur van de brandstof klaarblijkelijk niet gemeten. Maar zou de positie van Hamilton veranderen als de wagens voor hem zouden worden uitgesloten? Het Hof van Beroep zal daarover beslissen."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023