Red Bull: "Top-4 is onze doelstelling voor 2008"

Red Bull startte het voorbije seizoen niet al te best. Het team van de Oostenrijkse producent van energiedrinks scoorde tijdens de eerste negen race slechts twee punten. Het zag er niet goed uit voor Red Bull Racing, al kwam de ommekeer er tijdens de GP van Europa, op de Nurburgring.

Daar scoorde het team maar liefst tien punten en begon het team aan een betere tweede seizoenshelft. Uiteindelijk behaalde Red Bull in totaal 24 punten en eindigde het daarmee op de vijfde plaats bij de constructeurs.

Met de winterperiode die nu langzaam aan wordt aangevat en een nieuw seizoen voor de deur worden er uiteraard nieuwe doelstellingen opgemaakt. Bij Red Bull luidt het dat men resoluut voor de vierde plaats bij de constructeurs wenst te gaan, één plaatsje beter dus dan het voorbije seizoen.

Al zal het daarbij rekening moeten houden met stevige concurrentie. Zo presteerde BMW schitterend in 2007 en dat wil BMW absoluut bevestigen. Daarnaast wil Renault terug naar de top en wil ook Williams een forse stap voorwaarts zitten. Om nog maar niet te spreken van de jarenlange ambitie van Toyota om eindelijk door te stoten naar de top van de formule 1.

"We hebben vele geinvesteerd in de nodige infrastructuur, maar het duurt enige tijd alvorens alles helemaal to zijn recht komt," aldus Christian Horner. "We hebben nu alles wat we nodig hebben en ik moet alles nu als dirigent in goede banen leiden. We hebben dan ook een erg drukke winterperiode voor de boeg, waarin we heel hard zullen moeten werken om onze doelstellingen te behalen."