“BGP 001 is ook zonder omstreden diffuser zeer snel”

Brawn GP sloeg vandaag een dubbelslag in de Grote Prijs van Australië. Toch is de overwinning erg omstreden omdat de BGP001 voorzien is van een diffuser die volgens de andere teams niet aan de regels voldoet. Brawn GP-piloot Barrichello denkt echter dat het team ook zonder die diffuser zeer snel is.
Rubens Barrichello werd bij de start van de GP van Australië voorbijgestoken door verschillende wagens omdat de Braziliaan zijn start verknoeide. Kort daarna geraakte Barrichello dan ook nog eens betrokken bij een aanrijding en beschadigde hij zijn voorvleugel. Het kalf leek verdronken voor de Braziliaan, maar Barrichello wist alsnog beslag te leggen op de tweede plaats.

Uiteindelijk profiteerde Barrichello nog ondermeer van het incident tussen vettel en Kubica, maar daarnaast reed hij ook een solide race. Barrichello is dan ook meer dan tevreden, zeker als je weet dat hij voor hetzelfde geld de GP van Australië uit zijn luie zetel had moeten volgen wegens bijna geen zitje.

“De wagen is zeer stabiel. Ik werd achteraan aangereden, ik werd vooraan aangereden,” aldus Barrichello. “Na alles was er bij de start gebeurde, dacht ik dat de wagen stuk was, maar hij weerstond de aanrijdingen goed.”

Volgens Barrichello is de wagen ook zonder de omstreden diffuser zeer sterk. Tijdens één van de aanrijdingen werd hij immers serieus beschadigd. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}