Bijna volledig nieuwe F1-motor voor Mercedes in 2018

De krachtbron van Mercedes vormt sinds de introductie van de V6-turbomotor in de F1 de referentie. Mercedes stelt met het oog op het F1-seizoen 2018 alles in het werk om die voorsprong te behouden.

Vorig jaar naderde Ferrari op Mercedes. De Motor van de Italianen was plots een heel stuk competitiever, net als hun chassis. Vooral tijdens de eerste seizoenshelft in 2017 zorgde dat voor meer strijd tussen Ferrari en Mercedes.

Die laatste wil echter met een “bijna volledig nieuwe motor” de concurrentie voor blijven en zo de referentie blijven in de Formule 1.

“De motor zal bijna volledig nieuw zijn,” aldus Andy Cowell, hoofd van de motorafdeling bij Mercedes, tegenover ‘Motorsport.com’. “Er zijn verschillende aanpassingen gebeurd doorheen het seizoen en we hebben nog heel wat ideeën om de power van de motor te verbeteren. We hebben nog ideeën om de wrijving op heel wat vlakken in de motor ter verminderen en ook om het verlies op het vlak van de elektrische systemen te verminderen.”

Eind 2017 liet Mercedes uitschijnen dat het op weg was om haar motor meer dan 1 000 pk sterk te maken, dat het eerder een kwestie van wanneer in plaats van of het doel zou gehaald worden.

In september 2017 raakte alvast bekend dat de power unit van Mercedes op de testbank een belangrijke mijlpaal had behaald. De 1,6 liter V6-motor van Mercedes behaalde immers een thermische efficiëntie van meer dan vijftig procent.

Andy Powell verwacht alvast veel van de nieuwe Mercedes F1-motor in 2018.

“Iedere keer wanneer je een motor maakt, iedere keer wanneer je een update van een motor doet leer je bij,” aldus Powell.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022