“In de F1 geraken draait niet altijd om geld”

Volgens Toro Rosso-piloot Pierre Gasly heb je, in tegenstelling tot de algemene perceptie, niet altijd een serieuze zak geld nodig om een racezitje te veroveren.

Pierre Gasly mocht afgelopen seizoen invallen tijdens de GP van Maleisië en mocht vervolgens het seizoen afwerken bij Toro Rosso. Uiteindelijk werd Gasly, die in 2016 GP2-kampioen werd en deel uitmaakt van het Red Bull junior-programma, voor komend seizoen bevestigd als rijder bij Toro Rosso.

Gasly is er trots op dat hij zonder een grote zak met sponsorgelden zijn racezitje in de F1 wist te veroveren.

“Uiteindelijk weten we allemaal dat het niet altijd om de prestaties draait,” vertelde Gasly tegenover ‘Motorsport.com’. “Je moet sterke ruggesteun krijgen. Ik had geen manager, ik was helemaal alleen en moest vechten tegen de haaien in de paddock en mijn eigen plek zien te veroveren.”

Volgens Gasly bewijst de weg die hij richting de F1 heeft afgelegd dat het voor een jonge rijder nog steeds mogelijk is om op basis van zijn talent in de F1 te geraken.

“Ik ben echt blij dat ik erin geslaagd ben om een racezitje in de F1 te verkrijgen en dat zonder manager of zonder dat ik voor mijn racezitje heb moeten betalen.”

“Momenteel is het echter zeer moeilijk om in de F1 te geraken. Voor de jonge rijders is het goed om te zien dat het nog steeds mogelijk is, dat je nog steeds op eigen kracht in de F1 kan geraken. Het draait niet allemaal om het geld, het is nog steeds mogelijk om erin te geraken zonder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023