Bottas daagt Hamilton uit: “Ik ben klaar voor de wereldtitel”

Valtteri Bottas is er van overtuigd dat hij dit jaar een veel betere rijder is geworden en waarschuwt teamgenoot Lewis Hamilton dat hij klaar is voor een geweldige strijd om de titel.


Bottas is naar eigen zeggen een ‘completere’ rijder geworden en heeft ook veel meer zelfvertrouwen. Een mindere of tegenvallende prestatie zal naar eigen zeggen ook minder effect hebben op de races die nadien volgen.

“Ik denk dat het in eender welke sport, en in het bijzonder in de Formule 1 omdat het een redelijk speciale sport is, kan je snel aan jezelf twijfelen. Momenteel heb ik daar echter geen enkele reden voor,” aldus Bottas tegenover ‘Crash.net’.

“Doorheen de jaren vind je de juiste tools om in jezelf te vertrouwen en te vertrouwen in wat je doet. Ik heb geen reden om te twijfelen aan mezelf en aan mijn capaciteiten.”

“Ik weet dat Lewis een sterk weekend kende. Hij deed het goed. Op basis van het eerste raceweekend weet ik dat ik ook ertoe in staat ben. Ik voel dat ik in vergelijking met vorig jaar veel vooruitgang heb geboekt. Daarom gaat het dit jaar dan ook een mooie strijd om de titel zijn.”

“Ik ga één weekend, of zelfs meerdere weekends, mij laten neerhalen. Ik ga me gewoon focussen op mijn job en mezelf verbeteren naarmate de races voorbij gaan.”

Daarvoor wil Bottas ook leren uit ieder raceweekend dat passeert, zo wil hij persoonlijk vooruitgang boeken en steeds sterker worden.

“Soms ga ik eens in de spiegel kijken, zoals bij deze race, om te zien waarom het minder liep en waarom ik een goede strijd met Lewis mislopen ben,” aldus Bottas. “Van waar ik gestart ben was het echter een goede race en als team hebben we denk ik het maximale eruit gehaald.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023