“Als ik Ferrari was had ik Sebastian Vettel betaald om niet te racen”

Volgens Eddie Irvine was het een bijzonder slechte keuze van Ferrari om Vettel dit jaar een racezitje te geven terwijl het al weet dat de Duitser eind dit jaar de renstal zal verlaten.


Ferrari bevindt zich in een erg moeilijke situatie. De SF1000 blijkt momenteel helemaal niet competitief te zijn en daarnaast zorgt ook het rijdersduo bestaande uit Vettel en Leclerc voor een gespannen sfeer binnen het team.

Eddie Irvine, die zelf van 1996 tot en met 1999 voor Ferrari reed, is van mening dat Ferrari de situatie met haar rijders dit jaar anders had moeten aanpakken.

“De druk is erg hoog bij Ferrari,” aldus Irvine tegenover ‘Omnisport’. “De situatie is nog lastiger omdat Ferrari verbonden is aan een rijder waarvan het weet dat de samenwerking eind dit jaar stopt.”

“Daardoor is de loyaliteit er niet meer en rust alle hoop op Leclerc. Die hele dynamiek is niet goed.”

Irvine had op dat vlak een erg opmerkelijke en zeer doortastende beslissing genomen.

“Ik zou Vettel eerlijk gezegd aan de kant geschoven hebben. Ik zou hem gewoon betaald hebben om dit jaar niet te rijden en wie dan ook in zijn racezitje gezet hebben.”

“Vettel in het team hebben is destructief. Ze zullen hun redenen waarschijnlijk wel gehad hebben. Misschien wilden ze hem gewoonweg niet zoveel betalen om niets te doen,” besloot Irvine.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}