Christian Horner: “We moeten Alex Albon een beetje tijd geven”

Alex Albon mag dan nog niet op het niveau rijden van Max Verstappen maar volgens Red Bull-teambaas is dat slechts een kwestie van tijd.


Hoewel Albon in de GP van Oostenrijk een bijna zekere podiumplaats afhandig gemaakt werd en hij een week nadien vierde werd in de GP van Stiermarken gonst het van de geruchten dat de Thai te weinig laat zien in vergelijking met teamgenoot Max Verstappen.

Dat is nu eenmaal het lot van een rijder die uitkomt voor een topteam als Red Bull maar teambaas Horner neemt Albon in bescherming.

“Alex is nog zeer jong en als ik het goed heb is dit nog maar zijn elfde race voor ons,” aldus Horner in een gesprek met Martin Brundle op Instagram.

Vorig jaar werd Albon tijdens zijn debuutseizoen in de F1 na twaalf races bij Toro Rosso gepromoveerd naar de hoofdmacht van Red Bull. Met dat allemaal in het achterhoofd vindt Horner het geweldig dat hij dit seizoen in gevecht gaat met wereldkampioen Lewis Hamilton.

“Hij heeft de extra druk van Max als zijn teamgenoot en ik denk dat hij er ongelooflijk goed mee omgaat. Hij is echt een slimme jongen. We moeten gewoon geduld met hem hebben en we zullen onze arm om zijn schouder leggen om hem te steunen.”

En dat is precies wat Albon lijkt te voelen. Hoewel hij op ‘ServusTV’ toegeeft: “Het maakt niet uit of je jong of oud bent, je hebt altijd het gevoel dat je moet presteren. Het is voor iedereen hetzelfde, of je nu bij Red Bull rijdt of ergens anders, je hebt overal druk. Natuurlijk kan dat beginnen door te wegen en dat helpt niet.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}