BREAKING NEWS: Red Bull vraagt herziening straf Lewis Hamilton en komt met ‘nieuw bewijsmateriaal’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije anderhalve week liet Red Bull uitschijnen dat het overwoog om officieel een herziening van de straf van Lewis Hamilton aan te vragen die hij kreeg voor zijn aanrijding met Max Verstappen tijdens de Britse GP. Vandaag raakte bekend dat het Red Bull F1 team ook daadwerkelijk een officieel verzoek heeft ingediend om het incident opnieuw door de stewards te laten bekijken.

Tijdens de eerste ronde van de GP van Groot-Brittannië kwam het in ‘Copse Corner’ tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Verstappen werd aangetikt door Hamilton en de Nederlander crashte erg zwaar in de bandenmuur. Opgave voor Verstappen terwijl Hamilton verder kon racen.

De bewuste crash had dan ook ernstige gevolgen voor de titelstrijd. Niet alleen verloor Verstappen heel wat kostbare punten, ook zijn Red Bull F1-bolide werd quasi volledig afgeschreven, een kostenplaatje van zo’n 1,8 miljoen dollar. Tijdens een seizoen waarin er voor het eerst in de F1 een budgetplafond van 145 miljoen dollar is kan de crash niet alleen gevolgen hebben voor dit seizoen maar ook voor de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen.

Wat de gevolgen voor dit seizoen betreft werd Lewis Hamilton volgens Red Bull te beperkt bestraft want Hamilton kreeg een tijdstraf van ‘slechts’ tien seconden en hij slaagde er zo alsnog in om de race te winnen en heel wat belangrijke wk-punten te scoren. Bij Red Bull vinden ze dit niet kunnen en het bewijst volgend hen dat de straf voor Hamilton veel te licht was.

Met zogenaamd ‘nieuw bewijsmateriaal’ dient Red Bull een officiële aanvraag in tot herziening van de straf.

“In overeenstemming met artikel 14 van het sportief reglement en volgend op het officieel verzoek van Red Bull Racing Honda op 23 juli moeten de teammanager en de door het team gewenste getuigen zich op donderdag 29 juli om 16u melden voor een videoconferentie.”

Enkel indien er daadwerkelijk doorslaggevend nieuw bewijs wordt aangebracht kan een eventuele herziening van de bestraffing van Lewis Hamilton volgen. Red Bull zal dit ongetwijfeld wensen want op die manier kan het eventueel de kloof in de wk-tussenstand tussen Hamilton en Verstappen opnieuw vergroten. Na de Britse GP werd deze immers herleid van een comfortabele 32 punten naar amper 8 punten voorsprong voor Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022