Christian Horner: “Crash van Max Verstappen kost ons 1,8 miljoen dollar!”

F1
F1

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft de crash van Max Verstappen naast sportieve ook enorme financiële gevolgen voor zijn team.

De crash van Max Verstappen zorgde voor een serieuze opdoffer in zowel het kampioenschap bij de rijders als de constructeurs. Daarnaast zijn er ook op financieel vlak ernstige gevolgen. De RB16B van Verstappen is bijna volledig afgeschreven en tijdens een seizoen waarin er een budgetplafond van 145 miljoen dollar is zijn de gevolgen extra zwaar.

Net zoals eerder ook Mercedes overkwam met de crash van Valtteri Bottas op het circuit van Imola incasseerde ook Red Bull immers een serieuze financiële opdoffer. Volgens Horner kost de crash van Verstappen het team immers zo’n 1,8 miljoen dollar.

Geld dat niet kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van de huidige wagen, of nog erger, voor de wagen van volgend jaar. Vooral met de ingrijpende reglementswijzigingen in 2022 kan de crash zware gevolgen hebben.

In zijn online column voor Red Bull laat Christian Horner verstaan dat men bij Red Bull nog steeds aan het bekijken is of ze de volgens hen te lichte straf voor Hamilton gaan aanvechten.

“Het is geen geheim dat we op dat moment, en ik vind het ook nu nog, vonden dat Hamilton een lichte bestraffing kreeg voor zo’n incident,” aldus Horner.

“Gezien de ernst van het incident en de beperkte bestraffing bekijken we alle data en we hebben het recht om opnieuw ernaar te laten kijken. We bekijken daarom nog al het bewijsmateriaal en overwegen al onze sportieve opties.”

“Het andere belangrijke aspect is het budgetplafond dat er is. De crash van Verstappen kost ons ongeveer 1,8 miljoen dollar en zo’n incident heeft enorme gevolgen wanneer er een budgetplafond is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022