Organisatie GP van België reageert na afgelasting Pukkelpop: kan de F1-race doorgaan?

Daimler Media
Daimler Media

Naar aanleiding van de afgelasting van Pukkelpop festival nam F1journaal.be contact op met de organisatoren van de GP van België met de vraag of het evenement zoals gepland gewoon zal kunnen doorgaan.

Eerder raakte al bekend dat vanaf midden augustus opnieuw festivals en evenementen met maximaal 75 000 toeschouwers mogen plaatsvinden in België. Daarbij worden echter heel wat strikte maatregelen opgelegd die nageleefd moeten worden en die lijken voor heel wat evenementen serieuze gevolgen te hebben.

Naar aanleiding van recente wijzigingen op het vlak van ‘afstand houden’ en testbeleid besloot de organisatie van Pukkelpop immers om het muziekfestival af te gelasten. Normaal gesproken zou het muziekfestival een week voor de Belgische GP plaatsvinden en daarmee dus ook een belangrijke test voor een evenement van dergelijke grootte.

Na de afgelasting van Pukkelpop zal de GP van België tijdens het weekend van 27 tot 29 augustus het eerste echt grote evenement in België zijn. In welke mate zijn de organisatoren van de GP van België beter dan Pukkelpop voorbereid op zo’n grote mensenmassa?

F1journaal.be contacteerde organisator Spa Grand Prix en legde hen exclusief enkele belangrijke vragen voor. Zo gaat de organisatie nog steeds uit van een evenement met maximaal 75 000 toeschouwers per dag.

“De volksgezondheid is en blijft voor ons het belangrijkste. We respecteren de COVID-regels om tot en met 75 000 fans te kunnen verwelkomen,” aldus Stijn De Boever van ‘Spa Grand Prix’. “Het Corona Safety ticket maakt dit mogelijk met of een dubbele vaccinatie van minstens veertien dagen oud, een PCR-test of immuniteit.”

“2021 zal een editie zijn met 75 000 fans dus veel minder fans dan in 2019.  Toeschouwers zullen op tribunes kunnen plaatsnemen en er zijn ook minder gewone toegangstickets dan onze vorige editie om de coronamaatregelen te kunnen respecteren.”

Wat de coronatests betreft heeft de organisatie trouwens goed nieuws. Wat bij Pukkelpop mogelijk voor problemen zorgde lijkt men in Spa-Francorchamps wel voor elkaar te krijgen. Verschillende testlocaties rondom het circuit om toeschouwers de kans te geven om zich vlot en snel te laten testen.

“Het gemakkelijkste is natuurlijk om gevaccineerd te zijn. Maar anders gaan we op verschillende plaatsen niet ver van het circuit de mogelijkheid geven om onze fans te laten testen. De niet-gevaccineerden kunnen uiteraard ook waar ze zelf wonen een PCR-test laten doen.”

Ook wat de tribunes betreft is er trouwens goed nieuws. Momenteel staan er nog grotendeels alleen de vaste tribunes maar men is begonnen met de opbouw van de tijdelijke tribunes voor de grand prix.

“Momenteel zijn we er volop mee bezig en er staan al een paar tribunes,” besluit Stijn De Boever.

Het ziet er dus naar uit dat de GP van België ondanks de nieuwe regels van de overheid dus gewoon zal kunnen doorgaan en de organisatie op schema ligt om alles op het circuit van Spa-Francorchamps vlot te kunnen organiseren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021