“Sprintkwalificatie kan best enkel op specifieke circuits gebruikt worden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ook na de eerste sprintrace in Silverstone blijven de meningen verdeeld over het concept. Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl zal het concept met een zogenaamde sprintrace ofwel sprintkwalificatie enkele op bepaalde circuits goed werken.

De Formule 1 liet afgelopen week weten dat de volgende sprintrace tijdens het raceweekend van de GP van Italië zal plaatsvinden. Met het circuit van Monza krijgen we een heel ander type circuit dan dat van Silverstone en het wordt dan ook uitkijken of het concept ook daar zal aanslaan.

“Het is goed dat we dit jaar gedurende drie raceweekends het concept uittesten,” aldus Seidl. “Ik denk dat het goed is dat we onze tijd nemen om samen met de fans, de partners, al de teams, de Formule 1 en de FIA te analyseren hoe het raceweekend is verlopen en dat we vervolgens op basis daarvan conclusies trekken.”

“Mijn eerste idee is dat het volgens mij een goed idee is om het als alternatief format enkel tijdens specifieke events of circuits te gebruiken.”

“Ik zie dit niet het standaard format worden voor al de raceweekends.”

Eerder had Ross Brawn als sportief directeur van de Formule 1 al laten verstaan dat er bij een positieve evaluatie in 2022 waarschijnlijk zo’n vijf tot zes sprintkwalificaties georganiseerd kunnen worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print