George Russell: “Ik begrijp zelf niet dat we ons zo goed blijven kwalificeren”

Williams Racing
Williams Racing

De Williams FW43B is één van de traagste bolides op de startgrid maar toch is George Russell er al een aantal keer in geslaagd om een zeer sterke kwalificatie te rijden. Ook voor George Russell is het een vraagteken waarom hij zo sterk weet te kwalificeren terwijl hij in de race een stuk minder competitief is.

Russell kwalificeerde zich ook op vrijdag vlot in de top tien, waarna er op zaterdag ook een competitieve sprintrace volgde. De race op zondag verliep dan weer een heel stuk minder goed en resulteerde jammer genoeg niet in een puntenfinish.

“Uiteindelijk verdienden we het niet om hoger te eindigen dan dat nu het geval was,” vertelde Russell eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik begrijp niet hoe we erin slagen om ons zo hoog te kwalificeren. Op de één of andere manier slagen we er tijdens de kwalificatie in om ons in de top tien of twaalf te kwalificeren.”

“Op papier hebben we de negende snelste wagen tijdens iedere sessie, op de kwalificatie na. Eerste, tweede of derde oefensessie en de race, we zijn de negende snelste op tien teams.”

Het feit dat de Williams FW43B op de Haas F1-bolide na de traagste wagen is zorgt er ook voor dat Russell het tijdens de race steeds erg moeilijk heeft om te proberen zijn positie te handhaven.

“Op zondag zijn er acht wagens die sneller zijn, wanneer die dan achter jou vertrekken dan is het erg moeilijk om ze achter jou te houden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print